ALKMAAR - Vrijdag 16 oktober organiseert de sportregisseur van Alkmaar Sport in samenwerking met Stichting LINK ‘Sportnite’. Sportnite is gebaseerd op het populaire spel Fornite, maar dan met échte obstakels en battles in de grote sporthal van sportcomplex Oosterhout aan de Vondelstraat in Alkmaar. Deelnemers strijden tegen elkaar met nerfguns, trefballen en sneeuwballen. Er zijn drie leeftijdscategorieën, van 8-12 jaar, van 13-15 jaar en van 16-18 jaar. Deelnamekosten bedragen € 2,50 p.p. en vooraf inschrijven is noodzakelijk, dit kan via www.alkmaarsport.nl/sportnite.

Stichting LINK organiseert via het platform Viral Spot in Alkmaar een aantal online Fortnite toernooien waarbij punten kunnen worden verdiend. De Alkmaarse winnaars strijden tegen winnaars uit andere gemeenten om een Playstation 5. Deelnemers aan het online toernooi kunnen 16 oktober ook punten verdienen en zo nog meer kans maken op de Playstation. Sportnite staat echter ook open voor andere geïnteresseerden. “Bij Alkmaar Sport zijn we continue op zoek naar nieuwe manieren om doelgroepen van verschillende leeftijden in beweging te krijgen. Door aansluiting te zoeken met het populaire spel Fortnite hopen we een nieuwe doelgroep aan te spreken deze Herfstvakantie. Het is voor het eerst dat we dit organiseren en we hopen natuurlijk dat het project aanslaat. Ik heb er in ieder geval hoge verwachtingen van,” aldus Nikita Rutte, sportregisseur in Alkmaar-Zuid.

Geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven via www.alkmaarsport.nl/sportnite. Er zijn slechts 30 plaatsen per leeftijdscategorie beschikbaar. De betaling van € 2,50 geschiedt digitaal, er kan ook betaald worden met het tegoed op de AlkmaarPas. I.v.m. de geldende coronamaatregelen mogen ouders/verzorgers 16 oktober niet op de tribunes plaatsnemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportregisseur Nikita, via n.rutte@alkmaarsport.nl of 06-43040990.