ALKMAAR - Alkmaar Sport start dinsdag 7 mei met een nieuwe serie weerbaarheidstrainingen voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Tijdens de training wordt een kind handvatten aangereikt om zijn of haar weerbaarheid te vergroten. De weerbaarheidstraining is te volgen in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Een lessenreeks bestaat uit 8 lessen.

Inhoud van de trainingen
Door middel van gerichte oefeningen en spelvormen wordt aandacht besteed aan diverse specifieke onderwerpen, die van belang zijn voor de weerbaarheid van kinderen. Denk aan lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling. Ook verdedigingstechnieken en het bedenken van oplossingen in bedreigende situaties, komen aan bod.

Algemene informatie
De eerste les start op dinsdag 7 mei in de Multisportzaal van De Meent Bauerfeind. Doelgroep is de jeugd van 8 tot 12 jaar. De les duurt van 16.00-17.00 uur. De laatste les wordt gegeven op dinsdag 25 juni. De kosten voor de totale Weerbaarheidstraining bedragen € 75,- per deelnemer. Er kunnen maximaal 14 kinderen meedoen aan de training.

Inschrijving
De inschrijving geschiedt via www.alkmaarsport.nl/weerbaarheidstraining. Meer informatie over de training kunt u opvragen bij Rianne de Groot, via r.degroot@alkmaarsport.nl of 072-5489317.