ALKMAAR - Na de lockdown begin dit jaar waarin de zwembaden maanden dicht waren groeide de wachtlijsten voor zwemles in Nederland. Zo ook in Alkmaar. Alkmaar Sport heeft de verantwoordelijkheid genomen en het aanbod aan zwemlessen uitgebreid. In de Alkmaarse zwembaden krijgen inmiddels wekelijks 2123 kinderen zwemles.

Zeker voor een waterrijk gebied als Alkmaar en met de Noordzee dichtbij is zwemveiligheid belangrijk. Hielko Bollen, teamleider zwemaccommodaties namens Alkmaar Sport: “Tijdens de lockdown hebben we creatief naar de beschikbaarheid van het badwater gekeken in zowel zwembad De Hout als zwembad Hoornse Vaart. Daarnaast is het personeel efficiënter ingezet. Hierdoor kunnen we meer lessen geven en dus nóg meer kinderen zwemveilig maken.”

Nog nooit hebben zoveel kinderen zwemles gekregen in de Alkmaarse zwembaden. Buiten de zwemscholen om, krijgen wekelijks 2123 kinderen zwemles verzorgd door het sportbedrijf. In de zomervakantie zijn er op verzoek van veel zwemlesouders in de eerste als de laatste vakantieweek vakantielessen. Daarnaast wordt in zwembad De Hout snelcursussen voor zowel het B als het C diploma aangeboden.