ALKMAAR - Alkmaar Sport organiseert in samenwerking met de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen twee Open Water Swim Events. Op zaterdag 29 juni vindt de Open Water Molen Swim plaats, waar midden tussen het prachtige landschap en tussen de klassieke molens van de Hoornse Vaart wordt gezwommen. Twee maanden later, op woensdag 28 augustus, staat het Bergen aan Zee Swim Event op het programma. Jong en oud kunnen deelnemen! Een zwemdiploma is verplicht. De kosten om deel te nemen aan de Open Water Molen Swim of het Bergen aan Zee Swim Event bedragen €14,50 waarvan €2,- wordt geschonken aan een goed doel.

Unieke beleving
Zwemmen is met fietsen en hardlopen een grote sport in Nederland. Als recreant kan je in de zomer elk weekend ergens meedoen met een hardloop- of wielrenevenement. Als je wekelijks zwemt in zwembad Hoornse Vaart of De Hout zijn er vrijwel geen evenementen waar je naar toe kunt trainen. Vandaar dat Eddy Bakker, manager Exploitaties Alkmaar Sport, de handschoen oppakte en het idee bedacht om een buitenevenement op zwemgebied te organiseren. ''Daarnaast zien wij een trend dat mensen graag buiten in de vrije natuur willen sporten. Sporters nemen dan de wisselende weersomstandigheden voor lief. Het gaat de deelnemers vaak om een sportieve beleving die uniek is,'' aldus Eddy Bakker.

OWMS & BAZSE
De twee evenementen staan volledig in het teken van bewegen in combinatie met een unieke belevenis. ''Vooral het zwemmen langs de molens bij het Open Water Molen Swim geeft een prachtig plaatje,'' vertelt Eddy Bakker. Op deze dag zal er muziek en entertainment aanwezig zijn om het evenement een extra dimensie te geven. Het Bergen aan Zee Swim Event is net weer even wat anders dan de Open Water Molen Swim. Waar het water van de Hoornse Vaart over het algemeen erg rustig is, kan de zee ruig zijn door de golven en de wind, wat het een niveautje zwaarder maakt. De vrijwillige reddingsbrigade Bergen is bij beide evenementen aanwezig om de veiligheid te borgen. Na afloop van de evenementen ontvangen de deelnemers een certificaat en een medaille voor hun prestatie.

Deelnemen
Wil je meedoen aan de eerste editie van dit mooie evenement? Schrijf je dan in via www.alkmaarsport.nl/openwaterswimevents. De kosten om deel te nemen aan de Open Water Swim Events bedragen €14,50. Van dit bedrag wordt het goede doel gesponsord, want per deelnemer aan de Open Water Molen Swim gaat €2,- naar de Molenstichting Alkmaar en bij het Bergen aan Zee Swim Event gaat per deelnemer €2,- naar de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen.