BERGEN AAN ZEE - Alkmaar Sport organiseert in samenwerking met de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen het Bergen aan Zee Swim Event. Op woensdag 28 augustus vindt het Bergen aan Zee Swim Event om 19:30 tot 20:30 uur plaats. Jong en oud kunnen deelnemen! Een zwemdiploma is verplicht. De kosten om deel te nemen aan het Bergen aan Zee Swim Event bedraagt €14,50 waarvan €2,- wordt geschonken aan de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen.

Unieke beleving
Zwemmen is met fietsen en hardlopen een grote sport in Nederland. Als recreant kan je in de zomer elk weekend ergens meedoen met een hardloop- of wielrenevenement. Als je wekelijks zwemt in zwembad Hoornse Vaart of De Hout zijn er vrijwel geen evenementen waar je naar toe kunt trainen. Vandaar dat Eddy Bakker, manager Exploitaties Alkmaar Sport, de handschoen oppakte en het idee bedacht om een buitenevenement op zwemgebied te organiseren. ‘’Daarnaast zien wij een trend dat mensen graag buiten in de vrije natuur willen sporten. Sporters nemen dan de wisselende weersomstandigheden voor lief. Het gaat de deelnemers vaak om een sportieve beleving die uniek is,’’ aldus Eddy Bakker.

BAZSE
Het evenement staat volledig in het teken van bewegen in combinatie met een unieke belevenis. Op deze dag zal er muziek en entertainment aanwezig zijn om het evenement een extra dimensie te geven. De vrijwillige reddingsbrigade Bergen is bij het evenement aanwezig om de veiligheid te borgen. Na afloop van de evenementen ontvangen de deelnemers een certificaat en een medaille voor hun prestatie.

Deelnemen
Wil je meedoen aan dit mooie evenement? Schrijf je dan snel in via www.alkmaarsport.nl/openwaterswimevents. De kosten om deel te nemen aan het Bergen aan Zee Swim Event bedraagt €14,50. Van dit bedrag wordt het goede doel gesponsord, want per deelnemer van het Bergen aan Zee Swim Event gaat €2,- naar de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen. Er wordt van 19:30 tot 20:30 uur gezwommen in de zee. Deelnemers moeten binnen dat uur zoveel mogelijk zwemmen! Dus geen afstanden. Het verzamelpunt is bij de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen.