JULIANADORP De dames van Alkmaar Guardians beleefden afgelopen zondag een geweldige avond. De Alkmaarse ploeg slaagde erin om de belangrijkste concurrent, JBC/Noorderhaven, te verslaan, 44-53. Jeanne Godecke: ,,Ik ben trots op ze”.

De coach van Alkmaar Guardians had alle reden om trots te zijn op haar ploeg. Waar het thuisduel met JBC eindigde in een nipte 60-59 overwinning, werd er ditmaal met een groter verschil gezegevierd. ,,We begonnen slordig aan de wedstrijd, we waren niet scherp in de afronding” zei Jeanne Godecke na afloop. ,,We kregen in de aanval genoeg scoringskansen, maar lieten die onbenut. Gelukkig voor ons miste JBC ook veel, waardoor het eerste kwart eindigde met een 8-1 score”.

In het tweede bedrijf wist Leonie Molenaar er wat meer spirit in te brengen, waardoor het aanvallend beter begon te lopen. In de verdediging moest er hard worden gewerkt. ,,Zij beschikken over twee sterke centers, maar ook over een aantal goede driepunt schutters” aldus Godecke.,,Na wat aanpassingen in onze verdediging, kregen ze het echter steeds moelijker om onze basket te vinden”.

Op en neer
Alkmaar begon de tweede helft met een achterstand van vijf punten, maar met een paar goed uitgespeelde aanvallen was dit snel omgebogen naar een voorsprong. Vanaf dat moment ging de stand op en neer. Daar waar JBC steeds meer vermoeid begon te raken en slordiger werd, konden de Alkmaarse dames doordrukken. Met de 2 nuttige driepunters van Wendy Schnorbusch kon Guardians in het vierde kwart eindelijk wat afstand nemen. ,,Met nog twee minuten te spelen stonden wij zeven punten los, en gaven zij zich gewonnen, 44-53.

Door de zege is Guardians na twaalf wedstrijden nog altijd zonder puntverlies, en heeft het daarnaast acht punten voorsprong op de nummer twee, JBC/Noorderhaven. Godecke: ,,Het was geen makkelijke wedstrijd voor de meiden, maar ze bleven vechten en geloven in de overwinning. Ik ben trots op ze”.