DIEMEN Op bezoek bij Blue Stars trad Alkmaar Guardians met slechts zes speelsters aan. Desondanks slaagden de Alkmaarders er in om een nipte overwinning uit het vuur te slepen, 42-43.

Meteen vanaf het begin was het duidelijk dat Blue Stars kansen zag om nu een keer te winnen van de Alkmaarse dames. Ze gingen er vol voor en dat was vooral te merken in verdediging. Alkmaar had het in de aanval zichtbaar moeite met het harde spel van de thuisploeg, maar bleven geconcentreerd de aanvallen spelen zodat ze goed bij bleven. ‘In de verdediging kregen de dames de opdracht om meer druk te zetten en te communiceren met elkaar om de insnijdende speelsters af te stoppen. Dit leverde een aantal steals op, waardoor we de voorsprong iets konden vergroten.’ zei Jeanne Godecke. Halverwege ging Alkmaar Guardians met 23-28 aan de leiding.

‘In de rust hadden de tegenstanders met elkaar afgesproken om verdedigend alles uit de kast te halen om ons af te stoppen. Dit harde spel verstoorde onze aanval, waardoor Blue Stars weer langzaam dichterbij kwam, 31-31 na zeven minuten in het derde kwart. Er werd onnodig balverlies geleden en wij gingen teveel mee in het gehaaste tempo van hen.’

Wat volgde was een time-out waarin assistent coach Erwin van Dijk de Alkmaarse dames tot rust maande, het bracht de ommekeer. Alkmaar rechtte de rug onder leiding van Leonie Molenaar en leek weer afstand te nemen, 31-39. Blue Stars weigerde echter de handdoek in de ring te gooien, ging nog eens vol in de aanval en kreeg met hulp van de scheidsrechters de kans om de wedstrijd vanaf de vrije worp lijn te beslissen. Gelukkig voor Alkmaar wisten ze er maar twee van de zes vrije worpen te benutten. De bezoekers hielden het hoofd koel en kon een welverdiende overwinning mee naar huis nemen, 42-43.

Godecke: ‘Het was een harde wedstrijd, maar mijn dames lieten zien dat ze daarin ook gegroeid zijn. De focus was gericht op de winst. Er werd als team voor elke bal gevochten en goed om te zien dat dit beloond wordt met een overwinning.’