DIEMEN/DEN HELDER – Zowel de dames als de heren van Alkmaar Guardians hebben hun uitwedstrijd weten te winnen.

Blue Stars – Alkmaar Guardians dames 39-60
In Diemen behaalde Alkmaar Guardians dames 1 een 39-60 overwinning op hekkensluiter Blue Stars. De ploeg van Jeanne Godecke werd twee weken geleden zonder te spelen kampioen. Doordat Landslake Lions geen team op de been kon brengen werd er reglementair gewonnen.

Anders dan de uitslag doet vermoeden, kregen de Alkmaarse dames de wedstrijd niet cadeau. “We hadden veel moeite om ons eigen spel te spelen vanwege het harde verdedigende spel van de tegenstanders. Hoewel de scheidsrechters zeer consequent floten, bleven harde acties vaak onbestraft.” zei Jeanne Godecke na afloop.

Het duurde even voordat beide ploegen de basket konden vinden. Alkmaar creëerde kansen, maar liet ze te vaak onbenut. Hierdoor kon Blue Stars in het spoor blijven en gingen ze rusten met de stand 26-28. In de tweede helft stond de verdediging van Alkmaar beter. De dames van de thuisploeg kregen de bal niet meer bij de basket, terwijl de aanval van de bezoekers juist ging lopen. Een fortuinlijke driepunter van Anneleen Blykers bracht de stand naar 30-35 en vanaf dat moment was de tegenstand gebroken. In de aanval konden de Alkmaarse dames zowel van afstand als onder het bord weer de ring vinden en liepen uit naar 39-60. Godecke: “Het duurde even voor we op gang kwamen, maar uiteindelijk toch weer een goede collectieve overwinning.”

MSV Zeemacht(2) – Alkmaar Guardians heren 63-86
In Den Helder wonnen de heren van Alkmaar Guardians met 63-86. Met een complete selectie van heren 1 en 2 spelers werd er afgereisd naar Den Helder. “Dat er twee scheidsrechters waren was wel nodig tegen het fysieke Zeemacht”, zei Roy Huberts na afloop. “Na een aantal goed scores van Melvin Hamersma liepen we al snel uit op Zeemacht.”

Na een goede eerste helft met een aantal mooie aanvallen en drie punters van Daan Jepp gingen de Alkmaarders met een voorsprong van twintig punten de rust in. “In het derde kwart gooide zij het over een andere boeg en begonnen fysieker en verbaal de wedstrijd naar hun kant te zetten”, vervolgde Huberts. “In de laatste vier minuten van het derde kwart probeerde Jeffrey Klerk nog over zijn opponent te dunken maar helaas voor hem mislukte dit huzaren stukje.”