HOOFDDORP – De heren van Alkmaar Guardians hebben de goede prestaties van de afgelopen weken kunnen voortzetten met een goede overwinning tegen koploper Challengers uit Hoofddorp, 55-70.

In het eerste kwart ging de strijd gelijk op, 15-12. The Challengers had duidelijk veel moeite met de agressieve zone van de Guardians, die met slechts zeven man waren afgereisd. In het tweede kwart was het met name Daan Jepp die zich liet gelden en de Guardians op een kleine voorsprong kon zetten, 22-26. Daarna lukte het de thuisploeg om de aanval van de gasten te stoppen, waardoor ze met een voorsprong 31-27 gingen rusten.

‘We zaten nog steeds in de wedstrijd en aanvallend wisten we dat we veel meer konden’, aldus coach Adam Lenaarts. Dat gebeurde ook. Aan het einde van de derde kwart gingen de Guardians aan de leiding met 39-41. ‘Vooral dat we de koploper tot acht punten wisten te beperken stemde ons goed’, vervolgde Lenaarts. In het vierde kwart moest de koploper zijn meerdere erkennen. Met eenvoudige scores liepen de Alkmaarders uit naar een 55-70 eindstand, tot ongenoegen van The Challengers. Topscorer werd Steve Bleeker met negentien punten gevolgd door Wienand de Waal Malefijt met zestien punten.