IJMUIDEN/AMSTERDAM – Ondanks een spectaculaire comeback gingen de heren van Alkmaar Guardians afgelopen zaterdag onderuit. De damesploeg van de Alkmaarse basketbalvereniging wonnen in Amsterdam van BC Schrobbelaar.

VBC Akrides (2) – Alkmaar Guardians heren 73-65
Op zaterdagavond in IJmuiden waren de heren van Alkmaar Guardians klaar voor een zware pot tegen Akrides. In het eerste kwart ging de wedstrijd aardig gelijk op (22-16), maar in het tweede kwart wisten de heren van Akrides een voorsprong te behalen (39-29).

Dit bleef zo tot het vierde kwart (64-43). Toen de Alkmaarders een spectaculaire comeback maakten en het verschil terug brachten tot drie punten verschil(68-65). Helaas was het net niet genoeg om Alkmaar over de streep te trekken en liep Akrides weg met de overwinning. Met dertien doelpunten was Jeroen Jeroen IJsendijk de topscoorder. Steve Bleeker en Roy Huberts waren met beiden elf treffers eveneens aardig op schot.

BC Schrobbelaar – Alkmaar Guardians dames 58-65
Schrobbelaar begon fel aan de wedstrijd en de Alkmaarse dames waren daar nog niet op ingesteld, waardoor er in de verdediging te veel gaten vielen. De thuisploeg maakte hier dankbaar gebruik van. In de aanval werd er slordig met de kansen om gegaan, waardoor de Alkmaarders na zeven minuten tegen een 13-6 achterstand aankeek.

De Alkmaarse ploeg kreeg van de coach de opdracht om verdedigend meer druk te geven en dat maakte het voor Schrobbelaar lastiger om bij de basket te komen. Het leverde succes op, want de ploeg van Jeanne Godecke kwam op een 22-27 voorsprong, waarna de de thuisploeg terugkwam tot 28-31. In het derde kwart werden goede aanvallen afgewisseld met balverlies en in de verdediging liep Alkmaar te vaak achter de feiten aan. Hierdoor bleef Schrobbelaar aandringen en hopen op een overwinning. Met nog drie minuten in het derde kwart te spelen was het weer gelijk: 42-42.

In de time-out gaf Godecke aan dat er in de verdediging een stapje harder moest worden gewerkt om de overwinning uit het vuur te slepen. Gelukkig had dit het gewenste effect. Met een vijfde overwinning op zak gingen Alkmaar Guardians weer terug naar Alkmaar: 58-65. ‘Dankzij de sterke teamverdediging hebben we de overwinning uit het vuur gesleept. Staat de verdediging goed, dan gaat de aanval ook steeds beter lopen.’