AMSTELVEEN – De heren van Alkmaar Guardians hebben hun goede start niet kunnen doortrekken tegen de direct concurrent, MBCA uit Amstelveen. Afgelopen donderdagavond trok de Amstelveense opponent de zege naar zich toe, 83-68.

MBCA Amstelveen schoot meteen met scherp vanaf de driepuntlijn en wist al snel een voorsprong uit te bouwen naar 26- 15 aan het einde van het eerste kwart.

Via een ruststand 46 -29 stonden de heren van Alkmaar Guardians op een behoorlijke achterstand. Met hard werken wisten de Alkmaarders langzaam weer dichterbij te komen. Aan het begin van het vierde stonden kwart stond het op slechts tien punten achterstand, 58-48.

De thuisploeg had duidelijk veel moeite met de weerbaarheid van de Alkmaarders. Met vijf minuten te gaan werd het weer een open wedstrijd met nog maar zes punten verschil: 69- 63. Helaas had dit de Alkmaar Guardians veel krachten gekost en trok MBCA de overwinning naar zich toe met een eindstand van 83-68.