ALKMAAR De herenploeg van Alkmaar Guardians hebben in de slotseconden verloren van Onze Gezellen. Tegen de Haarlemmers leek de thuisploeg de zege te pakken, maar uiteindelijk waren het de bezoekers die de punten mee naar huis namen, 61-63.

Afgelopen zaterdagavond trad Alkmaar Guardians in de ‘Hoornse Vaart’ aan tegen Onze Gezellen uit Haarlem – Noord. ,,De uitwedstrijd ging ruim verloren. In tegenstelling tot dat duel wisten we wat we konden verwachten, namelijk een jeugdig team met veel energie en werklust” vertelde Roy Huberts. Guardians moest het hebben van de ervaring en het vertrouwen in het spelsysteem.

,,Na een goed eerste kwart ging het tweede kwart verloren en bedroeg het verschil elf punten in het voordeel van Onze Gezellen” zag Huberts. “In de rust hebben we de tactiek doorgenomen en we begonnen het derde kwart goed. We verdedigden goed, en er werd goed samengespeeld en gescoord door ons”.

Het vierde en laatste kwart was dan ook een gelijkopgaande strijd. Door goed samenspel was de stand twintig seconden voor tijd 61-61, toen Huberts een grote kans kreeg om de wedstrijd in Alkmaars voordeel te beslissen. “Helaas wist Onze Gezellen te scoren en de wedstrijd met 61-63 te winnen” baalde de speler.