ALKMAAR – Tegen The Challengers, dat vorig jaar nog een niveau hoger uitkwam, slaagde Alkmaar Guardians er in om de tweede overwinning van het seizoen te boeken. In eigen huis werd het beloond voor het harde werken, 63-50.

Vooraf wist het al dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Het duurde een aantal minuten voordat de wedstrijd los kwam. Alkmaar moest wennen aan de zoneverdediging, die Challengers had neergezet.

In de aanval werd de bal te traag doorgespeeld, waardoor de Hoofddorpse dames steeds te makkelijk het schot konden afstoppen. Pas na enkele minuten werd de basket gevonden en kwam de wedstrijd tot leven. In de verdediging had Alkmaar moeite met de screens van Challengers, zodat Hoofddorp regelmatig in de buurt van de Alkmaarse basket kon komen. Hierdoor lukte het niet om uit te lopen, hoewel de thuisploeg na een time-out de aanval beter uit speelde. De bal werd sneller rond gepasst, waardoor er ruimte kwam om van afstand te schieten. Ruststand 30-22.

In de rust werd besproken hoe we de screens van Challengers beter konden verdedigen en dit werd goed uitgevoerd. Hierdoor had de tegenstander veel meer moeite om van vlakbij de basket te scoren. Heel even leek het er op dat Challengers de aansluiting ging vinden, maar uiteindelijk konden de Alkmaarse dames de voorsprong toch vergroten. In de aanval werd vaak de vrije speelster gevonden en verdedigend had de Alkmaarse basketbalploeg het antwoord op de stevige screens van de bezoekers.

‘Hoewel de voorbereiding van het seizoen niet echt makkelijk is verlopen en de selectie wordt geplaagd door blessureleed, gaan de dames elke wedstrijd voor de winst en wordt er als één team gespeeld’, zei Jeanne Godecke na afloop. ‘Zo werd ook deze wedstrijd als team uit het vuur gesleept, 63-50.’