DEN HELDER – Op bezoek bij het tweede team van MSV Zeemacht behaalden de heren van Alkmaar Guardians een overwinning. In Den Helder ging de ploeg al snel aan de leiding en gaf deze ook niet meer uit handen, 42-64.

Met een driepunter opende het tweede team van Zeemacht weliswaar de score, maar het was ook direct de enige keer dat de thuisploeg een voorsprong in handen had. Vanaf het moment dat Alkmaar Guardians op 3-5 kwam gaven de gasten het ook niet meer weg. De snelle rondgang van de bal resulteerde in makkelijke scores. ‘Helaas viel de startende point guard Jeroen IJsendijk geblesseerd uit’, zag coach Adam Lenaarts. Het eerste kwart eindigde in 12-20.

De Guardians hadden duidelijk moeite met het uitvallen van IJsendijk, dat ondanks goede schoten niet verder kwam dan een 19-26 ruststand. Na de rust herpakte de Guardians zich met afwisselend snelle uitvallen en en goede plays. Verdedigend zat het goed ik elkaar en zo gingen de Alkmaarders na het derde kwart met 34-37 aan de leiding. In vierde kwart kwamen de Guardians niet meer in gevaar en speelden ze de wedstrijd gedecideerd uit, 42-64.