AMSTERDAM – De dames van Alkmaar Guardians pakten in Amsterdam de volle buit. Tegen BV Amsterdam pakte de Alkmaarders in de laatste drie minuten de voorsprong en gaf deze niet meer uit handen, 62-67.

Alkmaar Guardians begon goed aan de wedstrijd en stond al snel op voorsprong. Na een time-out van BV Amsterdam werd de Amsterdamse verdediging tactisch omgezet, waardoor de aanval van Alkmaar plots stokte. De thuisploeg was opeens op alle fronten feller en kon zo de achterstand ombuigen naar een voorsprong. Alkmaar werd slordig in de verdediging en liet te vaak de rebound aan Amsterdam. Zo kon de thuisploeg langzaam uit lopen.

Alkmaar leek de wedstrijd uit handen te geven door een slechte start in het derde kwart. Amsterdam wist de voorsprong te vergroten naar 12 punten. Center Hannah Veldman en Denise Godecke namen de bezoekers echter op sleeptouw en wisten door goed samenspel de score te verkleinen naar zes punten. Vanaf dat moment ging Alkmaar weer geloven in de overwinning en werd er weer voor elke bal gevochten. Zo wisten de Alkmaarse dames zelf weer op voorsprong te komen. Amsterdam gaf echter niet op en ging feller in de aanval. Er ontstond een spannende strijd waarbij plots weer Amsterdam vier punten uitliep. De gasten toonde veerkracht door te blijven vechten en dwong door een goede verdediging Amsterdams balverlies af. Aanvallend werd goed gebruik gemaakt van center Hannah Veldman, die sterk naar de ring ging. Met nog drie minuten te spelen kwam Alkmaar weer op voorsprong en wist deze, dankzij de fouten van Amsterdam, vast te houden en kon zo de overwinning toch mee naar Alkmaar nemen: 62-67.

Coach Jeanne Godecke: ‘In de tweede helft stond de verdediging als vanouds en werden er zowel verdedigend en aanvallend rebounds gepakt. Dit zorgde ervoor dat de dames ook weer vertrouwen kregen in de aanval.’