ALKMAAR – De dames van Alkmaar Guardians moesten afgelopen zaterdagavond hard aan de bak om de thuiswedstrijd tegen BV Hoofddorp 2 te winnen. Iets wat uiteindelijk na verlenging lukte, 54-51.

Met BV Hoofddorp trof Alkmaar Guardians de nummer één van de competitie. De Alkmaarders begonnen gemotiveerd aan de wedstrijd en waren vast besloten om meer tegenstand te bieden dan destijds in de uitwedstrijd. De eerste paar aanvallen van Hoofddorp verraste Alkmaar nog. Door de stevige screens die Hoofddorp zette, maar na een aanpassing in de verdediging kreeg Hoofddorp steeds meer moeite om de basket te vinden. ‘Langzaam maar zeker kwamen we beter in hun eigen spel en we wisten geregeld de Hoofddorpse verdediging in verwarring te brengen’, zei Jeanne Godecke. Zo bleef Alkmaar goed in het spoor en kon Hoofddorp niet uitlopen.

In het begin van het derde kwart zette de uitploeg even aan en kon de voorsprong uitbreiden naar acht punten. Maar door het goede aanvalsspel van Alkmaar, waarbij gezocht werd naar de schutters Wendy Schnorbusch en Leonie Molenaar, vonden de dames toch weer de aansluiting. In het vierde kwart nam Alkmaar zelfs brutaal de leiding. ‘In de laatste twee minuten van de reguliere speeltijd ontstond er een zenuwachtige strijd, waarbij beide teams slordig in de afwerking waren, zodat na veertig minuten de stand gelijk was. Met 49-49 moest er een verlenging aan te pas komen.

‘Daarin bleven we hard werken in de verdediging en werden er een paar belangrijke rebounds gepakt’, vervolgde de coach. Met een driepunter kon Alkmaar afstand nemen en was Hoofddorp genoodzaakt fouten te maken. Hanna Veldman kon het vanaf de vrije worp afmaken, 54-51. ‘Team-effort leverde de overwinning op voor de Alkmaarse dames, aldus assistent coach Erwin van Dijk.’