ALKMAAR – Met slechts één nederlaag kennen de dames van Alkmaar Guardians een ijzersterk seizoen. Komende zaterdagavond kan de ploeg zichzelf belonen. In eigen huis kan het zich immers tot kampioen kronen.

In de Hoornse Vaart verzamelen de speelsters van Alkmaar Guardians voor de afsluitende training richting de kampioenswedstrijd tegen Landslake Lions. De ploeg werkt redelijk ontspannen toe naar het duel. ,,Ik denk dat het met de spanning wel meevalt. De grootste spanning was toch wel vorige week” vertelt Jeanne Godecke. Toen won het op bezoek bij BV Amsterdam.

Gezien de ranglijst heeft de Alkmaarse basketbalvereniging weinig te vrezen, weet ook Godecke. ,,We hebben vanaf het begin bovenin meegedraaid en tot nu toe pas een wedstrijd verloren” vertelt de coach. ,,Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht vanwege het wegvallen van onze centers Ciska Haver en Naomi IJpelaan. Dat is goed opgepakt door de rest van het team. We hebben dit jaar als een team gespeeld”. Ook de eerdere resultaten tegen het derde team van Landslake Lions spreken in het voordeel van Alkmaar Guardians. ,,We hebben twee keer met ruime cijfers van hen gewonnen. Alleen de laatste wedstrijd tegen hen verloren wij. ,,We zijn klaar om revanche te nemen”.

In het basketbal heeft de kampioen de keuze of het wil promoveren. ,,We hebben vorige week besloten om te gaan promoveren. ,,We hebben nu een aantal jaar tegen dezelfde teams gespeeld waardoor je elkaar kent. Het is leuk om te zien hoe het gaat als je tegen onbekende tegenstanders speelt” vindt Godecke. De stap naar de tweede divisie zal het doen met vrijwel hetzelfde team als waarmee het nu speelt. ,,Het team blijft zo goed als intact. Jammer genoeg gaat Anneleen Blijckers terug naar België” zegt de coach die momenteel bezig is aan haar zesde seizoen bij het eerste damesteam en ook volgend seizoen bij de Alkmaarse ploeg aan het roer staat. Komende zaterdag kan Godecke haar eerste kampioenschap behalen als coach. Hopelijk aangemoedigd door veel toeschouwers. ,,We verwachten natuurlijk wel wat publiek en dan willen we hen wel wat laten zien”.