HOOFDDORP/ALKMAAR – De heren van Alkmaar Guardians pakte afgelopen zaterdag de volle buit. De dames van de basketbalvereniging gingen onderuit.

The Challengers – Alkmaar Guardians dames 52-47
Alkmaar Guardians begon te slap aan de wedstrijd waardoor The Challengers snel op een voorsprong kwam van achttien punten. Bij Alkmaar leek het wel of er een deksel op de ring zat. De schoten van de gasten vielen niet.

‘Na rust leek het wel een andere wedstrijd’, aldus assistent coach Erwin van Dijk. Alkmaar vocht zich terug in de wedstrijd en kwam terug tot één punt. Met nog drie minuten te spelen ging The Challengers het spel vertragen en proberen uit te dribbelen. Hierdoor kreeg Alkmaar geen kans meer om langszij te komen en moesten ze de overwinning aan de thuisploeg laten, 52-47.

Alkmaar Guardians heren – BV Early Bird 56-70
Op zaterdagavond, namen de Guardians het op tegen Early Bird uit Purmerend. De vorige ontmoeting werd door de Guardians met ruime cijfers gewonnen. Gedurende het seizoen was te zien dat Early Bird beter gaat spelen en dat zij een aantal nieuwe spelers bij de selectie hebben gevoegd.

De wedstrijd ging dan ook gelijk op en de toegewezen scheidsrechters hadden hun handen vol aan de twee teams vanwege de agressiviteit. Het was geen mooie wedstrijd voor het aanwezige publiek vanwege het rommelige samenspel van beide teams. Het verschil werd pas in het vierde kwart gemaakt door de Guardians en gingen er uiteindelijk met de winst er vandoor, 56-70.