ALKMAAR – Afgelopen zaterdag speelden zowel de heren als de dames van Alkmaar Guardians een thuiswedstrijd. De damesploeg wist de punten in Alkmaar te houden, terwijl de heren onderuit gingen.

Alkmaar Guardians dames – BC Schrobbelaar 60-53
In Alkmaar nam BC Schrobbelaar brutaal de leiding, maar Wendy Schnorbusch had het vizier weer op scherp en bracht met drie verre driepunters Alkmaar Guardians weer terug op voorsprong. Er ontstond een spannende strijd en de thuisploeg moest hard werken in de verdediging om Schrobbelaar van scoren af te houden. De aanval van Alkmaar liep regelmatig over verschillende schijven en de vrije man werd vaak goed gevonden. Zo kon Alkmaar de rust in met een 36-27 voorsprong.

In het derde kwart leek het verzet van Schrobbelaar gebroken te zijn en kon Alkmaar uitlopen naar 19 punten, maar niets was minder waar. Daar waar Alkmaar slordig werd in de aanval en in de verdediging gaten liet vallen, zette Schrobbelaar nog eens aan. Hierdoor was het verschil met nog vier minuten te spelen opeens nog maar drie punten. In de time-out benadrukte assistent-coach van Dijk dat de Alkmaarse dames met meer rust de aanvallen moesten uitspelen en in de verdediging eens stapje harder moesten werken om de overwinning in Alkmaar te houden. BC Schrobbelaar kon gelukkig niet meer doordrukken, waardoor Alkmaar de wedstrijd alsnog winnend afsloot: 60-53.

Alkmaar Guardians heren – VBC Akrides (2) 63-76
De heren van Alkmaar Guardians slaagden er niet in om nummer 3 VBC Akrides (2) pijn te doen. ‘Het was een spannende wedstrijd die we helaas hebben verloren’, aldus coach Adam Lenaarts. ‘We konden drie kwarten stand houden en in het vierde kwart hielden wij het niet meer vol.’

De Alkmaarders hadden veel moeite met de afstandsschoten van Akrides. ‘Maar door goed te rebounden bleven we bij’, zag de coach. Aan het einde van het derde kwart viel John Cambell uit met vijf fouten. ‘Ik denk dat we daarmee zowel aanvallend als verdedigend niet meer tegen hun lengte overwicht konden opboksen.’