ALKMAAR – In de eerste drie kwarten kon Alkmaar Guardians een opgelopen achterstand nog redelijk dichten, maar in het vierde kwart zag het The Challengers uit Hoofddorp flink uitlopen. Het betekende een nieuwe nederlaag, 50-64.

Met meerdere spelers vanuit het tweede namen de heren van Alkmaar Guardians het in eigen huis op tegen The Challengers. ,,We begonnen de wedstrijd goed en er werd redelijk tot goed verdedigd aan Alkmaarse zijde” zei Roy Huberts na afloop. ,,Door een paar knappe inside scores aan onze zijde ging het tot aan het begin van het vierde kwart gelijk op”.

In het eerste kwart pakte Alkmaar Guardians zelfs de voorsprong, 16-15. Die werd echter snel weggewerkt door de bezoekers die voor de tweede keer dit duel uitliep naar een voorsprong van acht punten. De thuisploeg kon die achterstand terugbrengen tot drie punten. In het tweede kwart kwam speler Joris Anema vervelend in botsing met een tegenstander. Met een flinke hoofdwond moest de speler ter controle naar de huisartsenpost.

Tijdens het derde en vierde kwart kwamen er wat verlate spelers uit Hoofddorp The Challengers versterken. Deze spelers maakte dan ook het verschil in het vierde kwart waardoor de uitploeg in het vierde kwart op stoom kwam en belangrijke ballen raak schoot. ,,Tegen elke score van The Challengers probeerde we een score te forceren maar dit lukte helaas niet” baalde Huberts. ,,Er werd uiteindelijk niet meer gedisciplineerd samen gespeeld”. Hierdoor verloor Alkmaar Guardians met 50-64.