AMSTERDAM – Volgend weekend kunnen de dames van Alkmaar Guardians de titel pakken. Op bezoek bij BV Amsterdam won de ploeg waardoor het weer een stap dichter bij het kampioenschap is.

Na een wedstrijdloze periode van drie weken moesten de dames van Alkmaar Guardians een belangrijke uitwedstrijd tegen BV Amsterdam spelen. ,,Winnen zou een belangrijke stap naar het kampioenschap betekenen” wist coach Jeanne Godecke.

Dat deze wetenschap een grote druk op de Alkmaarse dames legde was wel te zien aan het zenuwachtige spel. Beide teams kwamen zeer moeizaam op gang, waardoor de eerste score lang op zich liet wachten. ,,Omdat de afstandsschoten niet vielen, werden onze centers gezocht en Joëlle Boëtius zorgde onder het bord voor de punten” zag Godecke. Amsterdam wilde echter niet onder doen en bleef de verdediging van Alkmaar onder druk zetten. ,,Wij kwamen daardoor niet los en bleven in de aanval slordig in de afronding. Toch konden we een gaatje van tien punten slaan” vervolgde Godecke. Door te slordig aanvalsspel en geen goed positiespel in de verdediging kon BV Amsterdam toch weer aansluiting vinden en was de ruststand 21-27.

,,Het derde kwart gaf hetzelfde beeld, er werd over en weer gescoord en hoewel wij verdedigend nu wel geconcentreerd waren konden we toch geen afstand nemen” aldus Godecke. Amsterdam kwam nog terug tot één punt en het bleef spannend tot de laatste twee minuten. ,,Zij gingen alles of niets spelen. Hierdoor kwam er wat meer ruimte onder het bord vrij en kon Naomi IJpelaan op fraai aangeven van Leonie Molenaar de score uitbouwen en werd zij met elf punten topscoorder van de wedstrijd. Al met al een zwaar bevochten overwinning en enigszins een geflatteerde uitslag, 44-58” vond de coach. ,,Ook nu is er een teamprestatie neergezet. Niet iedereen zat dit keer lekker in de wedstrijd, maar dit werd goed opgepakt door teamgenoten. Er werd hard geknokt met als resultaat weer een stapje dichter bij het kampioenschap”.