HOOFDDORP/LISSE – De heren van Alkmaar Guardians zijn er niet in geslaagd om koploper BV Lisse te verslaan. De damesploeg pakte op bezoek bij The Challengers wel de volle buit.

The Challengers – Alkmaar Guardians dames 46-56
De dames van Alkmaar Guardians namen afgelopen zaterdag bij The Challengers revanche voor de nederlaag die er in januari onnodig werd geleden. Geheel tegen de verwachting in begon The Challengers met een man-to-man verdediging waardoor Alkmaar hun eigen spel goed kon blijven spelen. Hierdoor ontstonden er veel scoringskansen, maar die werden niet allemaal benut. The Challengers zetten druk op de verdediging van Alkmaar door van buiten de bucket te scoren.

In het tweede kwart ging de aanval van Alkmaar beter lopen en kon het de voorsprong van The Challengers overnemen, ondanks de blessure van onze center Hannah Veldman. De Hoofddorpse dames wisselden de man-to-man verdediging af en toe af met een zoneverdediging, maar dit keer had Alkmaar daar een antwoord op. Zo ging het halverwege met 22-27 aan de leiding.

Na de rust bleef Alkmaar gefocust en doelgericht spelen. Spelverdeelster Desiree Ossel nam hierbij het voortouw met scores van haar liepen de Alkmaarse dames verder uit met elf punten. Het leek een makkelijke overwinning te worden, maar in het vierde kwart leek The Challengers toch weer het geloof in een overwinning terug te krijgen en kwamen ze terug tot vier punten. Alkmaar speelde het echter goed uit en maakte gebruik van de foutenlast van The Challengers door de vrij worpen te benutten. Coach Jeanne Godecke: ‘Al met al was het weer een goede overwinning door goed aanval spel en weer een strakke verdediging.’

BV Lisse – Alkmaar Guardians heren 93-56
De heren van Alkmaar Guardians hebben het koploper BV Lisse niet moeilijk kunnen maken. ‘Er waren momenten dat we even het tij konden keren, maar uiteindelijk kom je gewoon te kort’, aldus Adam Lenaarts. ‘We wisselden veel van man tot man verdediging naar zone. Dat leek effectief, maar vooral in de omschakeling scoorden zij gemakkelijk.’

Nadat er na het eerste kwart een 23-14 tussenstand op het scorebord ging Lisse halverwege al met 45-27 aan de leiding. Die werd vervolgens uitgebreid. Bij het ingaan van het vierde kwart stond het 63-40 waarna het treffen eindigde in een 93-56 overwinning voor de gastheer. ‘Ze hadden ieder kwart wel dat ze vrij gemakkelijk tot een score kwamen van buiten en wisselde dat goed af met dreiging onder de borden’, vervolgde Lenaarts. ‘Onze kopjes gingen hangen en dan is het op een gegeven moment klaar.’

Komende zaterdag staat de laatste speelronde op het programma. De dames spelen in eigen huis tegen BC Schrobbelaar, terwijl de heren het opnemen tegen BV Amsterdam.