LANDSMEER Twaalf wedstrijden op rij waren de Dames van Alkmaar Guardians onverslaanbaar. Op bezoek bij Landslake Lions raakten de Alkmaarse basketbalsters die status echter kwijt. In een wedstrijd waarin de scheidsrechters een hoofdrol voor zich zelf opeisten kwamen de dames van Alkmaar net te kort.

Zoals altijd hadden de Alkmaarders het moeilijk tegen de zone die Landslake Lions speelt. ,,Zij gaven weinig vrije schoten weg en onze centers waren moeilijk aan te passen” vertelt Jeanne Godecke. ,,Onze verdediging stond wel goed en vooral de rebound was goed verzorgd. Daarom konden zij de eerste helft niet echt uitlopen en gingen we de rust in met vier punten voorsprong”.

In plaats van de voorsprong uit te bouwen, moest de coach van Alkmaar toe zien, dat Landslake langszij kwam. In het laatste kwart bleef het spannend. Mede door een paar intercepties hield Alkmaar de aansluiting. De ploeg van Godecke kwam echter in foutenlast, omdat de scheidsrechters weinig toelieten en de wedstrijd als het ware ‘dood floten’. ,,Hierdoor vielen er gaten in de verdediging en de tegenstander maakte hier dankbaar gebruik van” zag de coach. ,,Onze aanval liep stroef en te chaotisch. Schoten vielen niet”. De wedstrijd eindigde met drie dames met vijf fouten op de bank en zo liep Alkmaar haar eerste verliespunten op:60-54.

Godecke: ,,Het is nooit leuk om te verliezen, maar een nederlaag is makkelijker te accepteren, als je weet dat je tegenstander op eigen kracht de wedstrijd wint. Dit was absoluut niet het geval, hiervoor hebben de scheidsrechters een te grote stempel op de wedstrijd gedrukt. Daar waar we de afgelopen wedstrijden ons alleen op ons eigen spel concentreerden, lieten we ons teveel afleiden door het gedrag van de scheidsrechters.”.