HOOFDDORP – De dames van Alkmaar Guardians leden in de tweede speelronde hun eerste nederlaag. In de Eerste Klasse A gebeurde dat bij het tweede team van BV Hoofddorp, 72-43.

Op voorhand wist Alkmaar Guardians dat het een lastige opgave zou worden. Het team van Hoofddorp heeft een aantal jaren in de klasse boven Alkmaar gespeeld en is met hetzelfde team, dat elkaar blindelings kan vinden, teruggekeerd in de Eerste Klasse.

In Hoofddorp kon Alkmaar Guardians de eerste vijf minuten nog mee komen. De thuisploeg zette toen echter een tandje bij en vanaf toen liepen de Alkmaarse dames achter de feiten aan. ‘Ons spel werd afgewisseld met slechte en goede aanvallen, maar het leek wel of er een deksel op de basket van Hoofddorp zat.’ zei coach Jeanne Godecke na afloop. De ballen wilden er niet in.

Halverwege ging Hoofddorp al met 36-15 aan de leiding. In het derde kwart werd er in de Alkmaarse verdediging hard gewerkt. Dit leek ook goed effect in de aanval te hebben. Godecke: ‘Er werd meer doelgericht gespeeld en hierdoor brachten we hen even uit balans. Helaas was de opleving van korte duur.’ De dames van Hoofddorp herstelden zich en gaven Alkmaar geen kans om dichterbij te komen: 72-43.