ALKMAAR – De heren en dames van Alkmaar Guardians speelden afgelopen zaterdag allebei een thuiswedstrijd. Met wisselend succes. Waar de dames met ruim verschil wisten te winnen, gingen de heren onderuit.

Alkmaar Guardians heren – BV Lisse 51-85
Zaterdagavond hadden de heren van Alkmaar Guardians het moeilijk. Tegenstander Lisse heeft alleen van koploper Challengers uit Hoofddorp verloren en was gebrand geen punten te morsen in de titelstrijd. Het spel van de Alkmaarders was rommelig. ‘Met name de hoge pressing zorgde voor veel problemen’, zei Adam Lenaarts. In het eerste kwart liep Lisse uit naar 11-19, waarna het in het tweede kwart verzaakten de Alkmaarders om goed uit te stappen waardoor de gasten met vooral driepunters kon uitlopen. ‘Onze aanval liep stroef en veel vrije schoten werden gemist, waardoor ze beperkt bleven tot zeven punten in het kwart.’

Lisse leek geen bal te kunnen missen en kon met 33 punten in het kwart de strijd al voor rust bezegelen met een ruststand van 18-52. Na rust herpakte de Guardians zich weer. Het derde kwart werd weliswaar gewonnen door de thuisploeg, toch kon dit niet het enorme verschil verbloemen en eindigde de wedstrijd met 51-85.

Alkmaar Guardians dames – BC Apollo (2) 74-43
De dames van Alkmaar Guardians ontvingen zaterdagavond voor de tweede keer in deze competitie BC Apollo. De vorige wedstrijd was een duidelijke overwinning voor Alkmaar, maar toch waarschuwde coach Jeanne Godecke voor onderschatting. ‘BC Apollo was duidelijk gebrand op revanche, want ze begonnen fel aan de wedstrijd. Wij waren daarentegen ongeconcentreerd begonnen, waardoor er teveel balverlies werd geleden’, aldus Godecke. Een time-out was nodig om de Alkmaarse aanval weer op gang te helpen. Aan het begin van het tweede kwart ging het nog gelijk op, maar door op tempo te spelen kon Alkmaar toch afstand nemen. Halverwege ging het met 33-17 aan de leiding.

De tweede helft gaf niet echt een ander beeld. Goed uitgespeelde aanvallen werden afgewisseld met slordig en te gehaast spel. Verdedigd werd er goed hard gewerkt, waardoor BC Apollo niet dichterbij kon komen. De Amsterdammers probeerden de aanval van Alkmaar nog te ontregelen door van verdediging te switchen, maar dit had geen effect. Zo bleef Alkmaar weer ongeslagen in eigen huis: 74-43.