ALKMAAR Tegen het derde team van U.S. hebben de dames van Alkmaar Guardians goede zaken gedaan. Tevens herstelde de Alkmaarders zich van het verlies dat twee weken geleden werd geleden, 72-47.

Na een paar weken van goed trainen was Alkmaar Guardians weer gefocust om een goede wedstrijd neer te zetten tegen hekkensluiter US. ,,We begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd, aanvallen werden goed uitgespeeld en verdedigend stond het meteen goed” zag Jeanne Godecke.

Deze wedstrijd stond er geen maat op de forward Wendy Schnorbusch. Met 38 punten, waaronder 7 driepunters was ze absoluut de ‘man of the match’. ,,Ze was niet af te stoppen en verbazingwekkend bleef US haar maar ruimte geven om te blijven schieten. Daarnaast was het de verdienste van het hele team dat de tegenstander moeilijk tot scoren kwam” vervolgt de coach. ,,In de verdediging werd goed gecommuniceerd en werd voor elke rebound hard gevochten”. Hierdoor konden de Alkmaarders er vaak met de fastbreak uit komen en op tempo spelen. ,,US had moeite om het snelle aanvalsspel van ons bij te houden, zodat we konden rusten met een 40-21 voorsprong”.

In het derde kwart hoopte Guardians de goede lijn door te trekken, maar de opponent gaf zich nog niet gewonnen. De dames van Alkmaar moesten nog aan de bak, want door slordige aanvallen kwam US terug tot twaalf punten. ,,Na een time out herstelden wij ons en pakte we de draad weer op” aldus Godecke. ,,De concentratie was weer terug en in de verdediging werden geen cadeautjes meer weggegeven”. De bezoekers hadden geen antwoord op ons spel en zo breidde de voorsprong zich toch langzaam maar zeker uit, 72-47.

Godecke: ,,Het is goed om te zien hoe de meiden zich hersteld hebben van de nederlaag tegen Landslake Lions. Aanvallend liep het goed, maar dit kwam vooral omdat we verdedigend als één team in het veld stonden”.