AMSTERDAMNa twee overwinningen op rij liepen de heren van Alkmaar Guardians tegen een nederlaag aan. Op bezoek bij het derde team van BV Amsterdam ging de ploeg nipt onderuit, 74-73.

Met twee afwezigen waaronder de coach begon Alkmaar Guardians onder de interim coach Melvin Hamersma met een zone verdediging tegen de BV Amsterdam. Dit resulteerde in een voorsprong van negen punten met rust, maar door een paar rake schoten kwamen de Amsterdammers binnen twee minuten in het derde kwart weer langszij. De effectieve zone verdediging van de eerste helft was stuk gespeeld en Alkmaar viel terug in een man to man verdediging. De wedstrijd ging hierna tot twaalf seconden voor tijd gelijk op. Met een stand van 74-73 kreeg Alkmaar nog twee vrije worpen, maar deze werden gemist. Roy Huberts: ‘De wedstrijd is niet beslist op de laatste twee gemiste vrije worpen, maar door het slechte rebounds en eerdere gemiste vrije worpen.’