ALKMAAR – Nadat het vorige week wist te winnen moesten de heren van Alkmaar Guardians afgelopen zaterdagavond een nederlaag incasseren. Tegen MBCA Amstelveen duurde de wedstrijd een kwart te lang, 64-76.

MBCA Amstelveen had in de vorige wedstrijd ruim gewonnen en zal met een met een goed gevoel zijn afgereisd naar Alkmaar. ,,Tot ieders grote verbazing gingen de eerste twee kwarten naar ons en was er met de rust een kleine voorsprong” zag Roy Huberts.

In het vierde kwart gingen de bezoekers wat tactischer spelen en trokken ze grote mannen van Alkmaar uit de bucket en gingen ze opposten tegen de kleinere spelers van de Alkmaarders. ,,Hier hadden we helaas geen antwoord op en wedstrijd slipte langzaam uit onze vingers” vervolgde Huberts. ,,Helaas duurde de wedstrijd na drie kwarten goed basketbal een kwart te lang voor ons, 64-76”.