ALKMAAR – De heren van Alkmaar Guardians zijn bezig aan een prima seizoen. Afgelopen zaterdag boekte het alweer de derde overwinning van het seizoen. Ditmaal was het te sterk voor het tweede team van US, 73-63.

Vorig jaar eindigde Alkmaar Guardians in de onderste regionen van de Eerste Klasse. De ploeg lijkt zich nu echter te mogen opmaken voor een beter seizoen. In thuishal de Hoornse Vaart eindigde de interessante confrontatie met US in 73-63 in het voordeel van de formatie van coach Adam Lenaarts. Het was alweer de derde overwinning voor de Alkmaarders. Van een gemakkelijke overwinning was allerminst sprake, U.S. begon de wedstrijd met zeer accurate afstandsschoten en bij rust stond Alkmaar tien punten achter.

Voorsprong
Die achterstand werd door Alkmaar Guardians in het derde kwart weggewerkt om vervolgens een 58-48 voorsprong te pakken. ‘We schakelden een tandje bij in verdedigend opzicht en aan de hand van de zeer effectief scorende Steve Bleeker (25 punten) kwamen we langszij.’ zei Ralf van Santen na afloop. In het vierde en laatste kwart konden de bezoekers niet dichterbij komen. De Alkmaarse basketballers wonnen uiteindelijk met 73-63.