ALKMAAR - Dit weekend vond in het Sportpaleis de tweede editie van de Wieler 3 Daagse Alkmaar plaats. Wethouder Paul Verbruggen heeft tijdens de finaledag voor het eerst prijzengeld aan een vrouwelijke winnaar uitgereikt.

Vorig jaar heeft het college van B&W ‘De Alkmaarse Diversiteitsagenda 2018 – 2021’ vastgesteld. In deze agenda staan diversiteit en gelijkwaardigheid centraal. Hieruit volgt ook gelijke beloning voor iedereen. Dit geldt niet alleen voor de arbeidsmarkt, maar zeker ook voor sport. Het is nog steeds aan de orde van de dag dat vrouwelijke sporters minder of niet betaald worden.

Tijdens de vorige editie van de Wieler 3 daagse was er ook een vrouwenwedstrijdprogramma. Door een bijdrage uit het diversiteitsbudget van de gemeente Alkmaar komen vrouwen dit jaar voor het eerst in aanmerking voor het prijzengeld. Wethouder Paul Verbruggen: “Met een bijdrage uit het diversiteitsbudget willen wij als gemeente laten zien hoeveel belang wij hechten aan gelijke kansen en betaling voor iedereen. Het college van gemeente Alkmaar gelooft in de kracht van diversiteit!”.