ALKMAAR - De Lowlands Throwdown vond afgelopen weekend plaats in Omnisport Apeldoorn. Het 3 daagse evenement is hét CrossFit evenement van de Benelux. Begin september vonden de kwalificaties plaats.

Tijdens het event zijn er verschillende categorieën. Elite dames (top 45), Elite heren (top 60) en masters dames en heren 35+ en 40+ (top 15 per leeftijdsgroep). Ook Dennis Kok (33) kwalificeerde zich. Dennis doet al ruim 6 jaar aan CrossFit en traint momenteel bij Crossfit Alkmaar. In 2013 en in 2014 kwalificeerde hij zich voor de Crossfit Games Regionals van Zuid Amerika en in 2015 was hij de fitste man van Aruba. Dit jaar plaatste hij zich als 32e voor de Lowlands Throwdown.

‘Elke kwalificatie is hard werken’ vangt Dennis Kok aan. ‘Naast de fysieke training speelt ook mentale training een grote rol. Het gevoel van zelfmedelijden moet je zien uit te schakelen en wanneer je denkt dat je niet dieper kan, moet je toch die deur naar pain cave openen. Het kost toewijding, opoffering en ook als je geen zin hebt om te trainen moet je toch de kracht vinden om door te gaan en jezelf dwingen tot het trainen van je zwakheden.’

Het evenement bestond uit 7 workouts verdeeld over 3 dagen. Op vrijdag vond het eerste event plaats en bleek een run van 5,2 kilometer te zijn. Dennis was blij met deze workout en eindigde op een 7e plaats (20:31). Op zowel de zaterdag als de zondag vonden er nog 3 workouts plaats. Touwklimmen, muscle-ups, chest to bar pull up, double-unders en nog veel meer CrossFit onderdelen kwamen voorbij. Dennis zat bij 3 van de 7 workouts in de top 10 en eindigde uiteindelijk op een gedeelde 7e plaats. ‘Ik voelde me het gehele weekend onmenselijk en wist dat de top 10 binnen handbereik lag. Ik ben dan ook erg trots dat ik uiteindelijk als 7e ben geëindigd’.

Er is weinig rust voor Dennis. Aankomende week vinden de kwalificaties plaats voor de Tiglon Series en op 2 en 3 december neemt hij deel aan de Amsterdam Throwdown die op 2 en 3 december plaatsvindt en waar hij zich als 29e heeft geplaatst.

Naast Dennis deden er nog meer atleten mee uit de regio. Bij de elite dames eindigde Sarah Dinkelaar (Crossfit Heerhugowaard) op plaats 6, Karlijn Ettema op 11, Maxime Huybers op 34, Dieuwke van Strien op 39 (allen Crossfit Westenwind, Warmenhuizen).

Bij de elite heren eindigde Dirk Horsman op plaats 43 (Crossfit Heerhugowaard) en Remy Ettema op plaats 46 (Crossfit Westenwind).

Bij de masters (35+) pakte Donna Bliek de 1e plaats (Crossfit Schagen) en werd Yvonne Duinveld 3e (Crossfit Westenwind). Bij de masters 40+ werd Taco Bokzeil 2e en Sylke Verweij 14e. Beide Crossfit Westenwind.