ALKMAAR - De Alkmaar City Run by night gaat toch door! Dit jaar zullen er geen 10.000 hardloopliefhebbers staan te wachten op het Canadaplein op het startschot, maar organisator Le Champion biedt nu een virtuele variant aan, waarmee de gezellige Run & Swing beleving wordt aangeboden vanuit huis. Hoe gaat dit in z'n werk?


Hardlopers schrijven zich via een inschrijfformulier op de website van de Alkmaar City Run by night in. Vervolgens downloaden zij een nieuwe app en koppelen daar hun afstand met digitale startnummer. Dit is zoals gewoonlijk de 5 of 10 km. Deelnemers krijgen een unieke startcode toegestuurd, waarmee men vanaf 19.00 uur op 20 mei t/m 31 mei kan meedoen aan de virtuele versie van de Alkmaar City Run by night. Iedereen wordt geadviseerd om zoveel mogelijk vanuit eigen omgeving deel te nemen, één belangrijke regel: loop alleen, de app registreert de tijd en afstand. Ook is de app aan te sluiten op sporthorloges. De eindstanden worden up-to-date gehouden in de app, zodat alle races kunnen worden geanalyseerd na afloop en er een klassement wordt opgemaakt

Maak kans op te gekke prijzen
De Alkmaar City Run by night staat bekend om het gezellige Run & Swing-evenement. De gezelligheid is even belangrijk als de prestatie. Daarom kan de organisatie er niet omheen om iets ludieks toe te voegen. Tijdens het hardloopevenement, dat traditioneel op Hemelvaartsdag plaatsvindt, worden veel deelnemers gespot met feestelijke kleding en lichtjes. Le Champion wil lopers van de virtuele editie uitdagen om deze keer ook zo feestelijk mogelijk op pad te gaan, hiervan een foto te maken en deze delen via social media met #ACR20. De partners van de Alkmaar City Run by night: Rabobank, Rollebol, AA-Drink, Baanbereik en de Big Data Hub hebben voor de 3 meest feestelijke een te gek prijzenpakket samengesteld. Partner Rabobank heeft voor de 20 meest feestelijke een winnaarspakket samengesteld.

De Alkmaar City Run by night 2020 werd begin april afgelast. Volgens de algemene voorwaarden kregen alle leden van Le Champion en de businessteams de mogelijkheid om hun inschrijfgeld te restitueren. Overige deelnemers kregen daarom hun inschrijfgeld niet terug. Om deze groep lopers/deelnemers tegemoet te komen krijgen zij 50 procent korting op de editie van 2021. Ook zijn er Le Champion leden die hun inschrijfgeld niet terug wilden ontvangen, omdat zij Le Champion in deze moeilijke tijd willen steunen. Voor deze groep leden én de gedupeerde individuele lopers wordt de virtuele Alkmaar City Run by night gratis aangeboden. Overige deelnemers betalen € 6,00. In het inschrijfpakket zit een digitaal startnummer, die kan worden geprint en opgespeld, livetracking via app, uitslagen, een certificaat en optionele medaille die men thuisgestuurd krijgt.