BARNEVELD - Alcmariaan Sjors de Waard pakte weer eens een tweede plek tijdens een criterium. Het zit de laatste tijd in kleine details, zo ook afgelopen zaterdag in het bloedhete Barneveld.

Na een interessante koers waar herhaaldelijk werd aangevallen en waar Sjors weer veel werk verzette moest een sprint het uitmaken wie deze ronde op zijn naam mocht zetten.

Echter een ambulance die op het parcours verscheen, blokkeerde de doorgang voor hem en zodoende moest hij via een grote omweg een tweede plek binnenslepen.

Na afloop werd nog bekeken of protest zinvol was, enkele omstanders vonden dit van wel, maar de renner van Alcmaria legde zich erbij neer. ”Volgende keer toch alerter rijden”, zo verteld hij aan de plaatselijke pers.

Het was voor hem sowieso een inspannende dag, want al ‘s-morgens vroeg stond hij als verkeersbegeleider, samen met collega renner Frank Biersteker in Oudorp, alwaar het NK jeugd werd verreden.

Ook daar zagen we in de verschillende klassen Alkmaarse rennertjes voorin. Tijs Bos, Ole Blok en Sven Collewijn lieten zien dat ook binnen deze klasse progressie wordt gemaakt.