AMSTERDAM - Ruim 60 renners reden afgelopen zaterdag hun Kampioenschap in Amsterdam. Op het toch altijd snelle en soms lastige parcours van de wielervereniging Amsterdam, klonk stipt om 1300 uur het startschot voor een rit over 60 kilometer.


WV Alcmaria-Victrix had deze datum al ruim van te voren in de agenda staan en zodoende reden er 5 renners hun eerste koers van het jaar.

Nieuwkomer Sjors de Waard liet al direct zien er zin in te hebben en even reed er een mooie groep van 5 man weg, met daarin Roderick van Vierbergen, net terug van een trainingsstage in Spanje en hardrijder Steven Heshusius. Echter als zo vaak bleef deze groep niet weg en behoudens enkele uitlooppogingen bleef het tot driekwart koers bij elkaar.

Uiteindelijk vormde zich een kopgroep waarin De Waard wederom te vinden was. Deze gingen daarom ook voor de eindoverwinning strijden. Met een scherpe eindsprint pakte hij een knappe 2e plek, al hoewel enkele omstanders deze uitslag anders hadden gezien.

Erwin de Vos uit Den Helder, ook dit jaar pas bij de Alcmaria formatie, liet tijdens de koers zien uit het juiste wielerhout te zijn gesneden net als Clements Ulrich, afgelopen seizoen nog voor team Eriks uitkomend, vond tijden deze wedstijd langzaam zijn ritme.

Met deze wedstrijd is het seizoen voor de rood-witte brigade begonnen en kunnen we deze mannen ondermeer in actie ook zien op de zaterdagmiddagen op de Schelphorst te Wieringerwerf.