ZAANDAM - Tijdens de duurtrainingen liet hij het al zien. De benen waren goed. Alcmariaan Frank Biersteker van de Alcmaria ECW© formatie heeft duidelijk de opgaande lijn te pakken, al was het afgelopen jaar nog even wennen, met toch veel tegenslag met ondermeer zijn val in Egmond Piet Egmond, nu gaat het gewoon vlotjes.


Hij heeft het duidelijk naar zijn zin bij de grote groep sportklasse renners, terwijl hij eigenlijk al master is. Alcmaria doet er dan ook veel aan, om renners die graag willen leren, of een beetje gas terug nemen een mooi programma te bieden.

Niet voor niets zijn er ruim 35 renners bij deze categorie aangesloten. Zeker als de fusie zijn beslag heeft, samen met de WV Noord-Holland, zal er zeker nog meer renners deze nieuw op te richten wielerclub weten te vinden.

De wedstrijd bij DTS werd zeker in het begin hard gemaakt door toch grote namen, zoals Terpstra en een sterk rijdende Bink Burger, die beiden de figuurlijke zweep er over lag. Velen moesten vroegtijdig hun meerdere erkennen, daarom was het opvallend dat Alcmariaan Frank Biersteker toch makkelijk kon bijblijven.

Ook viel zijn ploeggenoot Ties Danenberg op, die we dan ook terug vinden op een verdienstelijke 4e plek in de einduitslag en dat terwijl hij zaterdagavond nog een koers uitreed op de Schelphorst voor de aldaar gehouden wekelijkse competitie.

Alcmariaan Martin Krijt, ook niet de jongste meer, vinden we op een 6e plek terug in de einduitslag. Frank kon na afloop als derde het podium beklimmen en dat met een grote glimlach. Koen Polder en Arjan Rebel completeerde hem op dit podium.