ALKMAAR - Was hij daags voor de Ronde van Oudorp nog te zien in Friesland, alwaar hij 16e werd in een veld van ruim100 tijdrijders, afgelopen zondag liet hij zien klaar te zijn voor de Tour de LaSalle die komende week van start gaat in en om Den Helder.

Deze alleskunner van WV Alcmaria-Victrix liet direct zien dat ietwat nattig wegdek hem op het lijf is geschreven.

Door de grote animo moesten vele renners genoegen nemen met een ietwat gemengde koers waarin alle KNWU klassen zowat vertegenwoordigd waren. Van nieuweling tot amateur en sportklasse.

Maar uiteindelijk kwamen de betere boven drijven. Dit zijn waarschijnlijk ook de namen die we in de meerdaagse terug gaan zien.

Zoals Martijn Lust, de uiterste snelle Wieringer, die 4e werd en een sterk rijdende Rick Jongeburger van Alcmaria. Nieuwkomers deden aardig mee, alwaar Pieter Oosters opmerkelijke progressie boekt. en Koen de Waard liet zien een aardje naar zijn vader te hebben, die in de jaren 80 furore maakte binnen het peloton.

Bij de nieuwelingen reed Robin Schol als één van de weinige mee, maar moest de “grote” mannen laten gaan, toen het gas erop ging.

Bas Rijs kwam volgens de jury een centimeter te kort voor de overwinning en werd als tweede genoteerd. Na afloop was hij daarmee zeer content en ziet uit naar de meerdaagse.