KROMMENIE - De zaterdagploeg van Alcmaria Victrix heeft de tweede plaats in de vijfde klasse heroverd na een 2-3 overwinning op Sporting Krommenie. Brahim Bakni was met een hattrick de gevierde man bij de Alkmaarders.

Onder herfstachtige omstandigheden werd het een moeizame wedstrijd voor de Alkmaarders. Waar Marius Wiegman in de openingsfase op de paal kopte, daar scoorde de thuisploeg bij de eerste de beste aanval. Brahim Bakni kopte al snel de gelijkmaker binnen. Nog voor de rust vielen er nog twee doelpunten want opnieuw nam Sporting Krommenie een voorsprong, maar wederom Bakni zorgde ervoor dat men met 2-2 ging rusten.

In de tweede helft vielen de doelpunten niet zo makkelijk, maar uiteindelijk viel de beslissing terecht in het voordeel van de gasten toen Mo Ajnane met een fijne pass Bakni wist te bereiken die na een knappe individuele actie zijn hattrick wist te voltooien. Een slotoffensief van de Krommeniërs kon keeper Rob Mooij niet meer verontrusten: 2-3.

Komende zaterdag speelt Alcmaria Victrix, dat vijf punten achterstand heeft op koploper Westzaan, een thuiswedstrijd tegen Opperdoes.