ALKMAAR - De zaterdagselectie van Alcmaria Victrix staat net als een jaar geleden in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse. De ploeg van trainer/coach Chihab El Boumeshouli wist zaterdag op overtuigende wijze te winnen van Terrasvogels.


Het werd een doelpuntrijk duel op Sportpark Egmonderhout met een bliksemsatrt voor de Alkmaarders, want de thuisploeg had al binnen een half uur een 3-0 voorsprong te pakken. Abdellah Bakni opende de score met een fraaie knal in de bovenhoek, waarna Bert Inecia makkelijk kon binnentikken na een prima assist van Joshua Souisay. Danzkij een fout van de Santpoortse keeper kon Bakni vervolgens ook zijn tweede van de middag maken. Alcmaria liet hierna even de teugels vieren en de gasten kregen een drietal kansen, waarvan er echter maar eentje werd benut met een 3-1 ruststand tot gevolg.

Na de rust was de thuisploeg weer bij de les en kon Souisay de 4-1 binnen glijden na voorbereidend werk van de sterk spelende Jordy van Rheenen. Terrasvogels kwam nog even terug via een benutte strafschop, maar Alcmaria gooide het duel definitief in het slot met een treffer van Chakib El Kaderi. Met nog een eigen doelpunt er boven op en een eretreffer voor Terrasvogels eindigde het in 6-3. Alcmaria Victrix staat zodoende weer in de finale van de nacompetitie en waar een jaar gelden Sporting Andijk net te sterk was hoopt men nu af te rekenen met TOS-Actief. De locatie van de finale wordt spoedig bekend gemaakt.

Foto's: DP Sportfotografie