ZAANDAM - De zaterdagvoetballers van Alcmaria Victrix hebben in het uitduel bij RCZ de zesde overwinning in acht wedstrijden behaald. De Alkmaarders stonden in Zaandam bij rust nog op achterstand, maar stelde in de tweede helft orde op zaken: 2-4.

Ondanks een veldoverwicht kwam de ploeg van trainer El Boumeshouli tweemaal op achterstand. Waar het zelf slordig met de mogelijkheden omging daar scoorden de Zaandammers tweemaal. Tussendoor wist Brahim Bakni, de laatste weken toch al op schot, voor de gelijkmaker te zorgen.

In de tweede helft kwam Alcmaria met wat fortuin op gelijke hoogte toen de keeper een schot van Chakib El Kaderi liet glippen. Voor de gasten direct het sein om orde op zaken te stellen en dat deed men dan ook. Bakni zorgde met een knappe actie voor zijn tweede treffer en daarmee een voorsprong en het slotakkoord was voor invaller Hicham Alhari die de eindstand op 2-4 bepaalde.

Komende zaterdag speelt Alcmaria Victrix, dat nog altijd tweede staat in de vijfde klasse, een thuiswedstrijd tegen DTS uit Oudkarspel.