REGIO – De zaterdagploeg van Alcmaria Victrix heeft een nipte zege geboekt. Op bezoek bij Jisp kwamen de Alkmaarders als winnaar uit de strijd. Titelkandidaat Flamingo’s 64 liet tegen De Foresters geen steek vallen en heeft het in de titelstrijd in eigen hand.

Jisp – Alcmaria Victrix 4-5
‘Het was een gek en vooral slecht duel’, reageerde Jordy van Eekelen na afloop. Maar, voegde de coach er aan toe, ‘We winnen hem wel.’

Bij Jisp was het Dylan Bijl die Alcmaria Victrix op voorsprong bracht, waarna Rick Kout de ruststand op 0-2 bepaalde. Jisp vocht zich echter terug en na een uur spelen had het de stand weer gelijk getrokken. Na twee doelpunten van Kout bewees Jisp wederom over veerkracht te beschikken, maar het antwoord op de 4-5 van Kout bleef uit. Daardoor is de Alkmaarse ploeg heel dicht bij een plek in de nacompetitie. De overwinning was ook te danken aan doelman Jan Untied, die onder meer een bal uit de kruising had geplukt.

Flamingo’s 64 – De Foresters 5-1
Flamingo’s 64 heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag die vorige week bij concurrent Opperdoes werd geleden. Toen gingen de Alkmaarders met 3-1 onderuit. De treffer die Ruben Beentjes daar maakte was het honderdste Flamingo’s doelpunt van dit seizoen, waarvoor hij een bos bloemen ontving van Maurice Gijzen.

Afgelopen zaterdag won Flamingo’s 64, met de sterk spelende Marco Kossen als gelegenheid rechtsback, in eigen huis met 5-1 van De Foresters. ‘In de eerste helft waren we heer en meester en hebben we veel kansen gecreëerd’, zag Richard Rijsterborgh. Via Rijsterborgh, Yucel Gundogdu en Omar el Messaoudi (mooie individuele actie) pakte de gastheer voor rust een 3-0 voorsprong. ‘De tweede helft was een soort zomeravond voetbal, bij de meeste was de pijp leeg.’

Na de pauze scoorde Gundogdu met een fraaie stift de 4-0, waarna Dennis Nanne namens De Foresters iets terug deed. Het slotakkoord was voor Miquel Dubois die de 5-1 voor zijn rekening nam. ‘Zij waren gretiger en dat was ook wel het verschil, zij spelen nog ergens om en bij ons is het het seizoen een beetje uitspelen’, zei De Foresters speler Dennis Dijkhuis.