ALKMAAR - In de tweede klasse van het vrouwenvoetbal heeft degradatiekandidaat Alcmaria Victrix zondag voor een geweldige stunt gezorgd door het hoog geklasseerde SV Hillegom met 2-1 te verslaan. Vijf minuten voor tijd keek de ploeg van trainer/coach Dick van Stralen immers nog tegen een achterstand aan.

Eerder dit seizoen verloor Alcmaria Victrix liefst met 9-0 in Hillegom, waardoor de zege van nu extra glans kreeg. 'Deze is lekker en ik vind 'm ook zeker verdiend', sprak Van Stralen na afloop. 'In de eerste helft hadden wij al het betere van het spel en met twee opgelegde kansen hadden we toen al een voorsprong moeten pakken. 'Ik heb hier in de rust ook op gehamerd en gezegd dat als wij 'm niet maken dat dan de tegenstander het gaat doen.'

Van Stralen had daarin een vooruitziende blik want dit gebeurde ook. Nadat Hillegom sterker aan de tweede helft begon, maar Alcmaria Victrix terug in de wedstrijd kwam, sloegen de gasten vanuit het niets toe met een doelpunt van Denise Middelkoop. De pech die de Alkmaarders al het gehele seizoen achtervolgt leek opnieuw van toepassing, maar de thuisploeg rechtte nog een keer de rug en ging vol passie en strijd op jacht naar de gelijkmaker. Met nog vier minuten op de klok kwam die er ook via de sterk spelende Lara de Decker.

Men had het punt uit het vuur kunnen slepen, maar geloofde dat er meer in zat en toen even later Summer Molenaar van afstand vuurde en de keepster opnieuw passeerde was de blijdschap dan ook enorm. 'Ik ben blij voor die meiden en heb ze zojuist gecomplimenteerd voor de strijd die ze geleverd hebben, maar we moeten nu wel doorpakken. Volgende week ontvangen wij concurrent FC Medemblik en als we daar punten tegen laten liggen is deze overwinning ook niets waard. Dan moeten wij er weer staan', aldus een tevreden Van Stralen.

Alcmaria Victrix VR1 - SV Hillegom 2-1 (0-0)
73. Denise Middelkoop 0-1
87. Lara de Decker 1-1
89. Summer Molenaar 2-1

Foto's: DP Sportfotografie