WINKEL - De vrouwen van Alcmaria Victrix moeten nog drie wedstrijden strijden voor lijfsbehoud in de tweede klasse of zich eventueel proberen te redden van de nacompetitie. Zondag ging de ploeg van trainer/coach Dick van Stralen onderuit bij titelkandidaat Winkel.

De thuisploeg was getergd nadat het een week eerder een fors pak op de broek had gehad van FC Medemblik. Binnen vier minuten stond Winkel dan ook al op voorsprong nadat een voorzet van Maryze Borst door Roos Hoogeboom op de paal werd geschoten, maar Jaimy Visser alert was om de rebound binnen te schieten. Alcmaria Victrix maakte weliswaar gelijk toen Lorraine Groesz raak schoot nadat Bianca kwat op de paal had gekopt, maar de scheidsrechter keurde de goal wegens buitenspel af. Winkel vergrootte vervolgens de voorsprong toen Jaimy Visser met een pass Simone Koopman weg stuurde die uiterst koelbloedig bleef.

De tweede helft had daarna weinig om het lijf. Winkel controleerde de wedstrijd en Alcmaria Victrix wist allen wat speldenprikjes uit te delen onder meer via een vrije trap van Summer Molenaar en een kans voor Lara de Decker, maar Winkel-keepster Groot hield haar doel schoon.

Winkel VR1 - Alcmaria Victrix VR1 2-0 (2-0)
4. Jaimy Visser 1-0
33. Simone Koopman 2-0

Foto's: DP Sportfotografie