REGIO – Tegen Alcmaria Victrix ging Sporting S onderuit, maar de manier waarop het speelde bood perspectief. Zeevogels verloor in de absolute slotfase, terwijl Duinrand S een ruime nederlaag leed.

Sporting S – Alcmaria Victrix 0-3
‘Het was een geflatteerde nederlaag. Als wij halverwege 3-1 of 4-1 voor hadden gestaan had niemand raar opgekeken’, zei Milton Macnack na afloop. ‘We hebben tien kansen gehad, maar we beloonden onszelf niet. We dicteerden het spel en het was een goede partij.’

Patrick de Vries van Alcmaria kon de woorden van Macnack alleen maar beamen. ‘Zij klapten erop waardoor ze kans op kans kregen. Hun vizier stond alleen niet op scherp.’ Na acht minuten scoorde Djoï de Vries na een steekpass. ‘Dat was ons eerste en ook laatste wapenfeit voor rust’, vervolgde De Vries.

Zes minuten voor tijd scoorde Yannick Combee met een vrije trap in de kruising de 2-0. Vier minuten later tekende Combee voor de 0-3. ‘We zijn blij met de punten en we moeten deze wedstrijd snel vergeten’, aldus De Vries. Sporting S kan verder met het vertoonde spel. Milton Macnack: ‘Ik kan deze wedstrijd wel met een goed gevoel afsluiten.’

Knollendam – Duinrand S 9-2
‘Dit verbaasde mij ook. Alles mislukte’, aldus Martin Rood. Bij Knollendam keek Duinrand S na vijftien minuten al tegen een 3-0 achterstand aan, waarna Teun Louter iets terug kon doen. Halverwege prijkte er een 6-1 tussenstand op het scorebord. ‘Na rust probeer je de boel op te kalefateren. We kregen drie honderd procent kansen waar er zeker twee van in moeten, maar die gingen er niet in.’ De gasten scoorden nog eenmaal, waarna Knollendam uitliep naar een 9-2 zege. ‘Ze willen wel, maar je komt tekort.’

Zeevogels – Sporting Krommenie 1-2
‘Heel zuur’, was het gevoel wat bij Dennis Kanne overheerste. Tegen Sporting Krommenie ging Zeevogels door een laat tegendoelpunt onderuit. ‘Als je de wedstrijd bekijkt deden we niet onder voor hen. Er waren weinig kansen, maar over negentig minuten gezien waren wij iets de betere ploeg. Alleen drukten we het niet uit in doelpunten.’

Na de 0-1 van Sporting Krommenie maakte Julius Zwartkruis de gelijkmaker. ‘Daarna waren we misschien teveel op zoek naar de 2-1. Maar dit is zuur en verdien je niet.’