ALKMAAR - Koploper SV De Rijp heeft op bezoek bij nummer vier Alcmaria Victrix een gevoelige tik te verwerken gehad. De gasten begonnen voortvarend aan het duel, maar lieten zich in de tweede helft aftroeven door een strijdbaar Alcmaria Victrix dat in Rory Weisscher zondagmiddag een goudhaantje had. De spits scoorde driemaal en besliste daarmee de wedstrijd.

Achteraf kon er bij trainer/coach Peter van der Zwaan nog wel een lachje vanaf aangezien ook directe concurrent Saenden verloren had, maar de oefenmeester werd niet blij van wat hij deze middag zag. 'We zitten qua personele bezetting al in een moeilijke fase door blessures, wintersport enz. Toch begonnen wij sterk aan de wedstrijd en eigenlijk hadden we een grotere voorsprong moeten pakken, maar daarna lieten wij het liggen. In dit soort wedstrijden wordt er meer gevraagd dan alleen goed voetbal en dat miste ik bij sommigen. En als dan je tegenstander wel als team functioneert en voor elkaar strijdt dan krijg je dit. We zijn nu twee weken vrij en dat komt misschien niet eens zo verkeerd uit.' De trainer zag bijvoorbeeld ook zijn keeper Jos Timmer uitvallen bij de gelijkmaker. 'Zo als het er in eerste instantie naar uitzag lag zijn schouder uit de kom, maar onderzoek zal moeten uitwijzen of er nog meer schade is.'

Ondertussen was het in de Alkmaarse kleedkamer feest met bier en gezang en terecht want de ploeg van Arjan Huisman legde onder een stralend zonnetje een uitstekende wedstrijd op de mat. Men kreeg in de eerste tien minuten te maken met een rits aan kansen voor De Rijp waarbij keeper Brad Stanneveld eerst drie keer moest redden alvorens hij capituleerde bij een inzet van Nick Visser. Opmerkelijk genoeg schrok de thuisploeg wakker en namen zij beetje bij beetje het initiatief over en kreeg een prima kans toen Rory Weisscher voorlangs schoot. Na de pauze trok Alcmaria deze lijn door en de beloning viel na ruim een uur spelen toen Dimaggio Senchi met een mooi pass Weisscher bereikte die de bal over keeper Timmer heen wipte. Helaas viel Weisscher hierbij op de arm van Timmer die per brancard en onder applaus van het veld moest en werd vervangen door A-junior Reece Hornkamp.

Hattrick
Alcmaria voelde dat er meer inzat en speelde daar ook naar. Het toch al behoorlijke tempo werd nog meer opgevoerd en in de 80e minuut raakte Nick Kleefman op dreef aan de linkerkant om een spatzuivere voorzet af te leveren op Weisscher die wederom succesvol was. De gasten gingen nu opportunistischer spelen, maar wisten de sterke thuisploeg geen pijn te doen. In de blessuretijd voltooide Weisscher zijn hattrick op voortreffelijke wijze met een net zo'n goede aanname als afronding: 3-1.

'Dit gebeurt mij niet wekelijks', lachte de spits, terwijl hij de wedstrijdbal had opgeëist. Ik scoor er dan wel drie, maar het is een echte teamprestatie. We wisten ook dat dit kon, zelfs na die achterstand, en hebben dat ook in de rust tegen elkaar gezegd. Deze is dik terecht en gaan we even lekker van genieten.'

Alcmaria Victrix - SV De Rijp 3-1 (0-1)
5. Visser 0-1
62. Weisscher 1-1
80. Weisscher 2-1
90+4. Weisscher 3-1

Foto's: DP Sportfotografie