REGIO – In de Vierde Klasse B heeft Alcmaria Victrix op bezoek bij Duinrand S weten te winnen. Competitiegenoten Zeevogels en Sporting S gingen op eigen veld onderuit.

Zeevogels – Zaandijk 0-1
‘We hebben niet goed gevoetbald en te weinig gebracht’, zei trainer/coach Dennis Kanne na afloop. In eigen huis ging Zeevogels tegen Zaandijk met 0-1 onderuit. ‘Niemand haalde zijn niveau. dan wordt het lastig en dat hebben we ondervonden.’

Terwijl Zeevogels de kansen die het kreeg onbenut liet wist Zaandijk twintig voor tijd de score te openen. Kanne: ‘Het was van beide kanten een gezapig duel. De gelukkigste heeft gewonnen.’

Duinrand S – Alcmaria Victrix 1-4
In eigen huis slaagde Duinrand S er niet in om punten te pakken tegen Alcmaria Victrix. Desondanks was coach Martin Rood niet ontevreden. ‘Ze hebben keihard gewerkt. Het plezier was er en ze hebben voor elkaar gewerkt’, was Rood te spreken over de inzet van zijn ploeg.

Rory Weisscher nam in Schoorl de eerste twee treffers voor zijn rekening. Dennis Koraag tekende, na twee kansen voor de thuisploeg, voor de 0-3. Yannick Spaander deed namens Duinrand S iets terug en Dimaggio Senchi maakte nog voor de pauze de 1-4. ‘Na rust hebben die jongens gewerkt als paarden en kregen we kansen op de aansluiting’, vervolgde Rood. Verandering in de score kwam er niet. ‘Er gebeurde na rust weinig. Dit was niet één van onze beste wedstrijden’, zei Patrick de Vries namens de Alkmaarders die voor de vierde keer op rij wonnen. ‘En dat is heel lekker.’

Sporting S – Westzaan 2-3
‘Het was niet best en niet leuk om naar te kijken. Er waren alleen maar fouten’, aldus Mitlon Macnack. Tegen Westzaan kwam Sporting S al snel op achterstand, waarna de ploeg het oppakte. Kris van Saase en Stijn Ruijgrok brachten de gastheer aan de leiding. ‘Dan waarschuw je ze in de rust dat ze ons in slaap kunnen sussen. We kwamen de kleedkamer uit en een minuut later kwamen zij dwars door het centrum heen en ligt de 2-2 binnen.’ Zeven minuten voor tijd maakte de gasten de 2-3, terwijl er volgens Macnack een handsbal aan voorafging.