ALKMAAR - Alcmaria Victrix heeft zich na een uitstekende reeks tijdens deze jaargang beloond met het winnen van een periodetitel. De ploeg van trainer/coach Jeroen Kroes is al sinds 5 december ongeslagen en weet zich nu ook verzekerd van een extra toetje na afloop van de competitie.


Na een moeizame competitiestart wisten Alcmaria Victrix op 5 december het jaar 2021 winnend af te sluiten op bezoek bij Sporting S. In het nieuwe jaar volgde een nieuwe periode met nieuwe kansen en deze greep "Alkmaars Oudste" met beide handen aan. In de zeven wedstrijden in die periode werd er alleen tegen titelkandidaat De Meteoor gelijk gespeeld (2-2) en werden de overige zes wedstrijden gewonnen, waarbij het doelsaldo (33-6) alleszeggend is.

Dat doelsaldo was ook van belang in de laatste wedstrijd tegen Purmerland. Er van uitgaand dat de Meteoor wel zou winnen bij het laaggeklasseerde Apollo '68 wist Alcmaria Victrix dat het zelf met één doelpunt verschil meer moest winnen. Daar zag het in de openingsfase van de wedstrijd zeker nog niet naar uit. Djoï de Vries had de Alkmaarders weliswaar vroeg op voorsprong gebracht, maar SC Purmerland maakte net zo snel gelijk, en kreeg kort hierna ook nog een strafschop te nemen. Nadat deze werd gekeerd door de ervaren goalie Paul van der Werff gingen de Alkmaarders op jacht naar doelpunten. Nog voor rust had men via treffers van Dimaggio Senchi, Lance Verhagen en Max Bakkum afstand genomen. In de tweede helft liep de score hard verder op via Kevin Floor, nog twee treffers van Djoï de Vries en een eigen doelpunt (8-1).

Nadat door kwam dat De Meteoor met "slechts" 1-5 had gewonnen bij Apollo '68 kon het feest dan ook losbasrten op Sportpark Egmonderhout. Of er naast de periodetitel nog meer in zit voor het in blakende vorm verkerende Alcmaria Victrix zal in het vervolg van de competitie moeten blijken. De achterstand van de huidige nummer drie op de bovenste plaatsen is nog groot. Zo heeft Zeevogels zes verliespunten minder en De Meteoor zelfs zeven punten, maar Alcmaria Victrix treft ook beide tegenstanders nog een keer. De eerstvolgende wedstrijd is zelfs op zondag 24 april bij De Meteoor. Na nog even genoten te hebben van dit moment zal Kroes zijn selectie ongetwijfeld opnieuw opladen voor deze kraker.