REGIO – Zowel Jong Holland als Alcmaria Victrix hebben in eigen huis een overwinning weten te behalen. Alcmaria kon de punten erg goed gebruiken aangezien het tegen degradatie vecht. Flamingo’s 64 ging in Krommenie onderuit.

Jong Holland – Amstelveen/Heemraad 3-0
Tegen Amstelveen/Heemraad wist Jong Holland na rust het verschil te maken. “Toen speelden wij hen redelijk weg”, zei Jay Haanraads. “We hadden een paar uitblinkers, namelijk Alpay Alarslan en Thijs Vos.” In die tweede helft bracht Jari van der Meer de Alkmaarders op voorsprong. Met twee treffers in de slotfase besliste aanvaller Alpay Alarslan het duel.

Alcmaria Victrix – ZCFC 1-0
Door een eigen doelpunt van ZCFC wist Alcmaria Victrix met 1-0 te winnen. “Het was een benauwde overwinning”, zei Erwin Tump na afloop. De Alkmaarders kwamen goed uit de startblokken. “Net als vorige week probeerden we hen vroeg vast te zetten, dit resulteerde in een duel wat zeker het eerste half uur voornamelijk op hun helf afspeelde.” vervolgde de coach.

Na het eigen doelpunt hielp de thuisploeg de tegenstander in de wedstrijd. “Gelukkig wonnen we, misschien een tikje gelukkig, door enkele reddingen van Joost Leering en de verdediging. De punten waren meer dan welkom”, aldus Tump. “We hebben nog vier moeilijke wedstrijden te gaan maar alles is mogelijk.”

Sporting Krommenie – Flamingo’s 64 4-1
Tegen Sporting Krommenie keek Flamingo’s 64 al snel tegen een 2-0 achterstand aan. “Er zat weinig beleving in en het was niet goed.” reageerde Ruben Beentjes na afloop.

In de tweede helft kwam de thuisploeg op 3-0. Via een vrije trap scoorde Maurice Gijzen nog wel de 3-1, maar al snel volgde de 4-1. Beentjes: “We hebben wel wat kansjes gehad, maar verdedigend hebben we veel weggegeven en de kansen niet benut. Over het algemeen dus een terechte nederlaag.”