KOEDIJK – Komende zondag staat het Alkmaarse affiche tussen SV Koedijk en Alcmaria Victrix op het programma. Waar de ploeg uit Koedijk zonder puntverlies aan kop staat, bezet Alcmaria de zevende positie.

Na de teleurstellende achtste positie van vorig seizoen lijkt SV Koedijk veranderingen te hebben doorgevoerd, gezien de huidige vorm wat een voorlopige koppositie oplevert. “Het is niet aan mij om te zeggen wat er veranderd is ten opzichte van vorig seizoen. Aangezien ik vorig seizoen de trainer nog niet was van deze club” vertelt Roy Rowinkel, die met Tom Hofkamp een belangrijke speler aan zijn selectie heeft kunnen toevoegen. “Ook Frenk Reinhard is weer terug, en dat is lekker. Hij miste vorig jaar het gehele seizoen wegens zijn knie” voegt Rowinkel er aan toe. Met zijn ploeg kan hij inmiddels gezien worden als titelkandidaat. “Bij mijn aanstelling spraken wij af om te bouwen aan een jong elftal en geleidelijk aan omhoog te werken. Na het verlies van Hugo Boys bij de Rijp afgelopen weekend is De Rijp nu natuurlijk de meest dicht bijzijnde achtervolger. Wel blijven Hugo Boys en WMC ploegen om in de gaten te houden” vervolgt de coach.

Komende zondag speelt de koploper tegen Alcmaria Victrix, de nummer zeven van de vierde klasse B. Volgens coach Peter de Groot een terechte positie, “de nederlagen waren terecht, alleen het gelijkspel bij KSV had niet gehoeven. Dus de middenmoot klopt wel op dit moment”. De kracht van zijn ploeg, is lastig te bepalen. “Dat is een moeilijke. Het is een hele jonge ploeg, dus dat gaat met ups and downs. Maar het grootste gedeelte van de groep komt uit de eigen jeugd en dat moet de kracht voor de toekomst worden” vertelt de Groot.

Revanche
In de afgelopen twee seizoenen wist Alcmaria Victrix de punten te pakken op sportcomplex ‘de Weydt’. Waar het twee seizoenen geleden met 1-3 won, ging het er vorig seizoen na een 1-2 eindstand met de volle buit vandoor. “Aan ons om die reeks te doorbreken” is Rowinkel van mening. “Wij hebben op dit moment alle neuzen in dezelfde richting staan en weten dat wij tegen elke ploeg kansen creëren en doelpunten maken. Tegen Victoria O misten wij vijf spelers, deze zijn allemaal weer terug voor aankomende zondag. Dat is een lekker gevoel, dat je met een fitte en gretige groep naar de wedstrijd kan toewerken” blikt de oefenmeester vooruit.

Komende zondag kan SV Koedijk worden bestempelt als favoriet. “Ik denk niet dat er een ploeg is die alles gaat winnen dit seizoen” aldus de Groot, die wel kansen ziet. “Zij kunnen de eerste periode pakken en dat geeft toch wel wat extra druk”.