REGIO – Afgelopen zaterdag wisten Jong Holland, AFC’34 en Flamingo’s 64 een overwinning te behalen. Alcmaria Victrix had daarentegen minder succes.

Jong Holland – ASV Arsenal 3-1
Tegen ASV Arsenal behaalde Jong Holland de vierde overwinning op rij. ,,Het was een hele lastige wedstrijd voor ons. We hadden veel moeite met de speelwijze van Arsenal en mochten blij zijn dat het bij de rust gelijk stond” zei Phuong Nguyen na afloop. Nadat de bezoekers de score hadden geopend wist Jay Haanraads de stand voor rust gelijk te trekken.

,,In de tweede helft drongen zij aan en hadden een licht overwicht, maar we kregen daardoor veel ruimte” vervolgde de oefenmeester. Het breekpunt in de wedstrijd was de 2-1 van Thijs Vos die viel uit een corner. Niet veel later besliste de Alkmaarders het duel met de 3-1.

DVC Buiksloot – Alcmaria Victrix 2-1
Op bezoek bij DVC Buiksloot verspeelde Alcmaria Victrix dure punten in de degradatiestrijd. Nadat het voor rust op achterstand kwam kreeg de thuisploeg tweemaal rood. Tegen negen man scoorde Rick Kout de gelijkmaker. Door een doelpunt in de negentigste minuut incasseerde de Alkmaarders alsnog een nederlaag. ,,Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen” constateerde Tump na afloop.

Blauw Wit (W) – AFC’34 1-2
,,Er was strijd en passie in een harde wedstrijd” sprak Jeroen Slaager na afloop. ,,Zij weerde zich kranig en maakte er een serieuze wedstrijd van. Het was een slechte eerste helft van onze kant waarin we ons lieten afbluffen” vervolgde de coach. Na rust herstelde AFC’34 zich echter door doelpunten van Mees Bouman en Remzi Katan.

Flamingo’s 64 – Hollandia 5-2
Ook tegen het Hoornse Hollandia wist Flamingo’s 64 de punten in eigen huis te houden. Voor rust opende Yucel Gundogdu de score. ,,Dat was een wereldgoal a la van basten in de finale van 1988” beschreef Richard Rijsterborgh die treffer. Nog voor rust moest de thuisploeg met tien man verder na een rode kaart voor Marco Kossen.

Nadat Hollandia in de tweede helft gelijkmaakte bouwde Flamingo’s 64 een comfortabele voorsprong op via tweemaal Richard Rijsterborgh en twee keer Maurice Gijzen. Tussendoor scoorde de bezoekers tegen. ,,Het was een lastig potje waarin zij vol voor de aanval gingen” zei Rijsterborgh na afloop.