ALKMAAR - Alcmaria Victrix speelt komende zondag op eigen veld tegen Sporting Krommenie, de nummer elf van de ranglijst. De start van de tweede seizoenshelft is een mooi moment om terug te kijken op het eerste deel van de competitie.

Alcmaria Victrix kent een prima seizoen, maar het bereiken van de top drie lukt momenteel niet voor de mannen van coach Peter de Groot. Tegen de bovenste vier ploegen, te weten Vrone, Saenden, SC Dynamo en SVA Assendelft kon niet worden gewonnen waardoor de Alkmaarders vooralsnog genoegen moeten nemen met een vijfde plaats.

Door de overwinningen tegen SV Koedijk, Bergen en Egmondia valt te veronderstellen dat de vijfde positie een juiste weergave geeft van de huidige vorm. Een plaats die Alcmaria Victrix momenteel toebehoort.

Alcmaria Victrix eindigde 2016 met één overwinning uit de laatste drie wedstrijden.  Waar Sint Adelbert met 5-0 eenvoudig werd verslagen bleken WMC (0-1) en SVA Assendelft (4-0) een niet te nemen horde voor de Alkmaarse ploeg.

Tegenstander Sporting Krommenie bezet momenteel de elfde positie en kent een lastig seizoen. Waar het vorig seizoen vijfde eindigde in de vierde klasse E blijkt het dit seizoen minder te gaan. De voorsprong op hekkensluiter KSV bedraagt vier punten waardoor het nog weleens een spannend slot van de competitie kan worden.

Komende zondag staat het duel onder leiding van scheidsrechter Egner die het duel vanaf 14.00 uur in goede banen moet zien te leiden.